De omgeving

De omgeving

De Morvan is een populair vakantiegebied voor zowel liefhebbers van rust en natuur, cultuur, gastronomie en wijn als de actieve vakantieganger. De omgeving van La Chandelle is bij uitstek een gebied om te wandelen, fietsen, vissen, paard te rijden en te kanoën en zo nog meer van de natuur te genieten.

https://la-chandelle.com/wp-content/uploads/2017/11/lemorvan_9bd05.png
https://la-chandelle.com/wp-content/uploads/2017/11/waterval.png
https://la-chandelle.com/wp-content/uploads/2017/11/imgp2619.png
https://la-chandelle.com/wp-content/uploads/2017/11/le-morvan-4.png
https://la-chandelle.com/wp-content/uploads/2017/11/oooo.png

De Morvan is een ongerept en heuvelachtig granietmassief. De hoogste top is de Haut-Folin met een hoogte van 901 meter. De naam Morvan stamt uit het Keltisch: Mar = zwart en Vand = gebergte.
Het gebied heeft een rijk ecosysteem door de combinatie van bossen, landbouwgrond, hagen en rivieren, met een enorme diversiteit aan wilde bloemen, vogels en zoogdieren. Bij schemering worden de vleermuizen actief en gaan jagen op insecten.
Het gebied bestaat voor het grootste deel uit landerijen die van elkaar worden gescheiden door wallen en heggen, afgewisseld met groepjes bomen en struiken met daartussen mooie, kronkelende weggetjes. Ongeveer 45% van het gebied is bedekt met uit schitterende bossen.

De Bourgogne heeft daarnaast veel culturele bezienswaardigheden in haar steden en dorpen. We kunnen u de volgende plaatsen aanbevelen:

Vezelay

De Basiliek Sainte-Marie-Madeleine, een belangrijk bedevaartsoord in de middeleeuwen en onderdeel van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, troont op de heuvel van dit mooie dorpje in Yonne. Dit meesterwerk op het gebied van Bourgondisch Romaanse kunst stamt uit de 9e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vezelay is een tijdloos stadje met steile straatjes, romaanse huizen, en indrukwekkende stadsmuren die u kunt ontdekken tijdens een wandeling over de weergang.

Autun

Dit is één van de oudste steden in de Bourgogne waar de toerist van vandaag heerlijk kan rondneuzen. Het meest opvallende gebouw is de kathedraal Saint-Lazare waarvan de bouw begon in de 12e eeuw. Het timpaan van de kathedraal wordt beschouwd als een meesterwerk van de Romaanse beeldhouwkunst. Uit de Romeinse periode zijn enkele stadspoorten en een theater bewaard. In het centrum van Autun ligt het Champ de Mars, een gezellig plein met terrasjes en restaurants. Elke woensdag en vrijdag is hier ook een markt. Vanaf de Champ de Mars lopen er straten en steegjes naar alle kanten richting de verschillende monumenten die de stad rijk is.

Château-Chinon

De historische hoofdstad van de Morvan, waarvan François Mitterrand van 1959 tot 1981 burgemeester was, is bekend om zijn Mitterand museum (musée du Septennat). Verder kunt u hier kunt u de Notre-Dame poort, een restant van de oude stadsmuur, bezichtigen en de monumentale fontein van de kunstenaars Niki de Saint Phalle en Jean Tinguely. Ga vervolgens richting het “uitzichtpunt van het kruisbeeld” (Panorama du Calvaire) voor een prachtig uitzicht over de leistenen daken van Château-Chinon en de landschappen van de Morvan en de Bazois.

Bazoches

Bezoek in dit mooie dorpje, in het hart van de Morvan, de Saint-Hillaire kerk uit de 12e en 16e eeuw. De akoestiek in deze kerk is zo goed dat elk jaar rond half juli hier een festival wordt gehouden dat is gewijd aan de lyrische zang, de “ Nuits musicales de Bazoches” (muzikale nachten van Bazoches). Het meest bekend is Bazoches om zijn indrukwekkende kasteel dat in de 12e eeuw werd gebouwd door de landheer Jean de Bazoches en dat van eind maart tot begin november is geopend voor het publiek.

Arthel

Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk met bloemrijke straatjes, oude huizen en een park uit de 18e eeuw. Op de heuvel staat het kasteel van Apremont. Dit kleine plaatsje is zeker een bezoek waard.

https://la-chandelle.com/wp-content/uploads/2017/11/Kaart-omgeving.png
Kaart-omgeving

Reacties zijn gesloten.